Evenementen

Stichting 20 van Alphen moderniseert communicatie rondom afzettingen

20 van Alphen Alphen aan den Rijn zaterdag, 15 februari 2020 10:04

Op zondag 1 maart wordt voor de 55e keer de 20 van Alphen gelopen. Vele duizenden lopers zullen aan de start verschijnen van respectievelijk 1, 2,5, 5, 10 en 20 km. Om dit evenement mogelijk te maken zullen diverse straten in Alphen tijdelijk worden afgezet.

De organisatie van de 20 van Alphen vindt het belangrijk dat iedereen goed op de hoogte is van alle verkeersmaatregelen en is daarom een unieke samenwerking gestart met Studio Alphen.

YouTube

Van de betrokken wijken is een YouTube filmpje gemaakt waarin wordt uitgelegd welke straten worden afgesloten en op welke tijdstippen. Deze filmpjes zijn te vinden op de website van de 20 van Alphen: www.20vanalphen.nl en het speciale 20 van Alphen kanaal op YouTube.

Door de afzettingen visueel te maken rekent de organisatie erop dat de boodschap veel beter overkomt dan de brieven die in het verleden huis-aan-huis werden verspreid. Bovendien hoopt de organisatie dat bewoners de filmpjes actief via WhatsApp en social media gaan delen met buurtbewoners.

Google Maps & TomTom

Buurtbewoners die gebruik maken van een online versie van Google Maps of TomTom zullen bovendien realtime geïnformeerd worden over actuele afsluitingen. De organisatie raadt dan ook aan om hiervan gebruik te maken.