Sport

Inschrijving voor de 20 van Alphen weer geopend

20 van Alphen Alphen aan den Rijn dinsdag, 18 september 2018 17:17

De inschrijving voor de 20 van Alphen in 2019 is dinsdag 18 september weer van start gegaan. Deelnemers kunnen zich vanaf vandaag weer inschrijven via de website van de 20 van Alphen.

Het hardloopevenement 20 van Alphen vindt in Alphen aan den Rijn ieder jaar plaats op de eerste zondag van maart. Voor volgend jaar maakt de organisatie echter een uitzondering en vindt het hardloopevenement plaats op zondag 24 maart 2019, de vierde zondag in maart.

De reden van deze éénmalige wijziging is dat in het weekend van 2 en 3 maart 2019 carnaval wordt gevierd. "Er zijn dan in de gemeente en in Reeuwijk carnavalsoptochten en dit betekent onder andere dat een belangrijke groep van onze (parcours)vrijwilligers dat weekend niet inzetbaar is", legt voorzitter Arthur Bosua uit. "Ook hebben wij te maken met onze planning met de gemeente en theater Castellum, waardoor het evenement uiteindelijk is vastgesteld op 24 maart."

De 20 van Alphen, normaal gesproken Dé Openingsklassieker, doopt de naam voor één jaar om naar Dé Voorjaarsklassieker. “De 20 kilometer wedstrijdloop is uniek in Nederland en vormt de ideale trainingsloop voor diverse voorjaarsmarathons”, aldus Bosua. “Voor de fanatieke hardlopers mag de 20 van Alphen dan ook niet ontbreken in hun lijstje met hardloopevenementen.”

Inschrijven
Vanaf deze week kunnen deelnemers zich weer opgeven voor de 20 van Alphen. Inschrijven kan als individuele loper, maar ook scholen en verenigingen kunnen teams inschrijven. Bedrijven kunnen teams inschrijven voor de Blanksma Business Loop. 

Tot en met 1 januari 2019 kunnen deelnemers nog profiteren van een voorinschrijvingskorting. Na deze datum geldt tot en met 12 maart een ander inschrijvingstarief.