Evenementen

Het goede doel van de 20 van Alphen: Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn

20 van Alphen Alphen aan den Rijn donderdag, 11 november 2021 13:48

We weten allemaal hoe goed het is om in beweging te blijven, waar wat als je dat door een beperking niet meer kan? Fietsmaatjes ondersteunt mensen die graag een stukje fietsen, maar dat niet zelfstandig kunnen. Als deelnemer van de 20 van Alphen kun jij ze gemakkelijk steunen. Hier lees je hoe én waarom.  

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is een goed doel dat mensen, die door omstandigheden niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen, koppelt aan een vrijwilliger. Zij kunnen dan op een duo-fiets samen Alphen ontdekken. Deze duo-fietsen zijn elektrische fietsen die gebruik maken van trapondersteuning, waardoor ieder naar zijn eigen kunnen mee kan fietsen. Zo kan iedereen veilig genieten van het fietsen. Fietsmaatjes geeft iedereen de kans om meer te bewegen, vaker buiten te komen en ondertussen sociale contacten op te doen. Zo kunnen gast en vrijwilliger hun zorgen even vergeten en genieten van al het moois wat onze omgeving te bieden heeft. Goed voor de ontspanning en mentale gezondheid.  

De fietsen van Fietsmaatjes maken niet alleen gebruik van elektrische trapondersteuning, maar ook van dubbele accu’s en versnellingen voor vrijwilliger en gast. Daarnaast worden ze wekelijks gecontroleerd, zijn ze erg stabiel, hebben ze een korte draaicirkel, kunnen zij op elk fietspad rijden door hun beperkte breedte van 113 cm én is iedere vrijwilliger getraind om veilig te fietsen. Vrijwilliger en gast zitten naast elkaar waardoor het gezellig samen fietsen en praten is. Zo is fietsen niet alleen veilig, maar schept het ook nog een band!

Doneren 

Wij als liefhebber van bewegen én Alphen aan den Rijn konden niet anders dan deze prachtige stichting steunen. Want hoe mooi zou het zijn als we nóg meer mensen in beweging kunnen krijgen en het plezier van hun favoriete sport (weer) kunnen laten ervaren. Als deelnemer aan de 20 van Alphen kun je Fietsmaatjes ook steunen. Dit kan al door bij je inschrijving een eenmalige donatie van €2,50 te doen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is op het inschrijfformulier het daarvoor bestemde hokje aan te vinken. Laten we samen het verschil maken!