Overige

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn ontvangt cheque van 20 van Alphen

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn maandag, 29 juni 2020 09:06

Op vrijdag 26 juni mocht Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn een cheque ter waarde van € 600 in ontvangst nemen uit handen van de voorzitter van de Stichting 20 van Alphen.

Fietsmaatjes was het goede doel tijdens de 20 van Alphen op 1 maart 2020. In weer en wind fietsten zij op die zondag tijdens de Alphense openingsklassieker van het hardloopseizoen achter de lopers aan om zo reclame te maken voor hun nog jonge stichting. "Wij zetten ons in om mensen die door omstandigheden niet meer zelfstandig kunnen fietsen, te koppelen aan een vrijwilliger. Op deze manier kunnen er gezamenlijke fietstochten gemaakt worden op een duofiets met elektrische trapondersteuning", vertelt Diana Boerefijn van Fietsmaatjes.

Bij het inschrijven voor de 20 van Alphen konden deelnemers een extra bijdrage doen voor Fietsmaatjes. "Dat werd ruimschoots gedaan! Het leverde een mooi bedrag van € 600 op waarmee we onze activiteiten en de exploitatie van de vijf duofietsen verder kunnen gaan uitbouwen. Het is extra mooi omdat we deze zomer ons eenjarig bestaan vieren. We zijn de Stichting 20 van Alphen en alle deelnemers dan ook dankbaar voor deze mooie donatie."

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is een initiatief van een aantal bevlogen Alphenaren, die graag fietsen en ook voor een ander willen klaarstaan. Kijk voor meer informatie op de website https://fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl.