Evenementen

Definitieve routes 20 van Alphen bekend!

20 van Alphen Alphen aan den Rijn zaterdag, 16 februari 2019 08:33

Al ruim 50 edities lang is de 20 van Alphen het leukste hardloopevenement van de regio. De 20 van Alphen is er voor iedere soort hardloper, iedere prestatie telt. Zondag 24 maart vindt 54ste editie de 20 van Alphen plaats en de definitieve routes van alle afstanden zijn nu te bekijken op de site van de 20 van Alphen.

Er zijn 5 verschillende afstanden met voor iedere soort hardloper een uitdaging. De routes lopen door en rondom Alphen aan den Rijn, dwars door het prachtige Groene Hart op volledig verharde wegen. De langste afstand, de 20 km, is officieel gemeten door de Atletiek Unie. Het certificaat van deze meting is bij de organisatie aanwezig en je kunt dus op de totaal afstand vertrouwen.

Route aangepast
De route voor de 54ste editie moest worden aangepast i.v.m. werkzaamheden in het Zegerslootgebied. De aanpassingen houden in dat lopers van zowel de 10KM en 20KM dit jaar weer door de wijk Ridderveld worden geleid. Nieuw dit jaar is dat alle afstanden starten en finishen bij het gemeentehuis. Voor de ouders en toeschouwers van de 1KM Family Run is het dan gemakkelijker om hun (klein)kind te zien starten en finishen.

Benieuwd naar de routes? Bekijk het definitieve parcours.