Sport

De 20 van Alphen is afgelast!

20 van Alphen Alphen aan den Rijn vrijdag, 28 januari 2022 16:02

20 van Alphen ook dit jaar afgelast: “Een zware beslissing” Het had één groot feest moeten worden op zondag 13 maart 2022. Dan zou namelijk de 20 van Alphen plaatsvinden. Maar helaas, ook dit jaar hebben wij, als organisatie, moeten besluiten om het hardloopevenement te annuleren. Een flinke domper.

“Nadat we vorig jaar de editie hadden geannuleerd, wilden we niets liever dan dat de 20 van Alphen in 2022 gewoon doorgang kon vinden”, aldus Ronald Verkade, voorzitter van de 20 van Alphen. “Het was dan ook een zware beslissing om definitief de knoop door te hakken en opnieuw dit mooie evenement af te moeten blazen.”

Verantwoordelijkheid nemen

We hebben verschillende manieren onderzocht om deze editie tóch door te kunnen laten gaan. “Als we de 20 van Alphen door zouden laten gaan, wilden we een editie neerzetten waar we niet voorbij gingen aan ons doel: een hardloopevenement organiseren waarbij hardloopplezier en beleving voorop staan voor deelnemers en toeschouwers.”

Helaas lukte dat niet. “We kregen het niet rond”, zegt Verkade. “Het is nog niet duidelijk of de situatie rondom de coronapandemie over zes weken het toelaat om het evenement met deze insteek te organiseren. Op zo’n moment moet je dan ook je verantwoordelijkheid nemen en het evenement pas weer plaats laten vinden als het ook echt kan zonder dat je concessies moet doen aan veiligheid, sfeer en het programma.”

We zijn, als bestuur van de 20 van Alphen, heel blij met het vertrouwen dat de inschrijvers, vrijwilligers en sponsoren in het evenement hebben. De aankomende weken moeten we een aantal praktische zaken regelen, zoals de inschrijfgelden. We vragen jullie om enig geduld te hebben en ons te steunen om deze zaken rond te krijgen.

Vizier op de toekomst

We richten ons vizier nu vooral op de toekomst. “We gaan verder met het doorontwikkelen van het evenement. Voor de volgende edities staan verschillende vernieuwingen op het programma. Hierdoor hopen we een nog gezelliger hardloopfeest neer te zetten op 12 maart 2023”, alsdus Verkade. “Schrap 13 maart 2022 alleen nog niet uit je agenda, want we hebben op deze dag nog wel iets in petto.”