Evenementen

De 20 van Alphen 2021 afgelast

Archieffoto Alphen aan den Rijn donderdag, 10 december 2020 11:00

Het bestuur van de 20 van Alphen heeft besloten om de 2021 editie van het jaarlijkse hardloopevenement in Alphen aan den Rijn af te gelasten. Op dit moment is het nog niet duidelijk of de situatie rondom corona het in maart toestaat om grote evenementen te organiseren. De vele onzekere factoren in combinatie met een minimale voorbereidingstijd hebben ertoe geleid dat is besloten om het evenement af te gelasten.

“We wilden niets liever dan dat de 20 van Alphen in 2021 gewoon doorgang kon vinden”, zegt Ronald Verkade, voorzitter van de 20 van Alphen. “Het was dan ook een lastige beslissing. We hebben ook lange tijd ons best gedaan om de ‘1,5 meter editie’ te kunnen organiseren. We zijn van mening dat bewegen ontzettend belangrijk is. Vooral nu, een fase waarin veel mensen noodgedwongen thuiswerken en de mogelijkheid tot sporten beperkter is. Echter, we krijgen het niet rond. Op zo’n moment moet je dan ook je verantwoordelijkheid nemen en het evenement pas weer laten plaatsvinden als het ook echt kan, zonder concessies aan veiligheid, sfeer en het programma.”

Het is voor het eerst sinds 1953 dat het Alphense hardloopfestijn wordt afgelast. De organisatie betreurt dit, maar de organisatie wil vooral vooruitkijken. “We richten ons vizier nu op de toekomst. Dit betekent dat we doorkijken naar de 20 van Alphen op 13 maart 2022 en zeker ook daarna. We zullen de onverwachte extra tijd gebruiken om het evenement zelf door te ontwikkelen.”

Het bestuur van de 20 van Alphen kijkt ernaar uit om de inwoners van Alphen aan den Rijn en omliggende gemeenten in maart 2022 weer als deelnemer, vrijwilliger, sponsor en/of toeschouwer te mogen ontvangen tijdens de 56e editie van de 20 van Alphen.