Sport

20 van Alphen gaat virtueel door vanaf je voordeur met ALPHEN RENT

Alphen Rent Alphen aan den Rijn woensdag, 17 februari 2021 13:47

In december hakten wij de knoop door: het hardloopevenement kan niet doorgaan. Maar voor iedereen die van hardlopen houdt, is nu op de dag van de 20 van Alphen een virtuele editie in het leven geroepen: ALPHEN RENT. Mét startnummer en prijzen.

Voor het eerst sinds 1953 is er een editie van de 20 van Alphen afgelast. De vele onzekere factoren in combinatie met een minimale voorbereidingstijd hebben ertoe geleid dat is besloten om het evenement af te gelasten. “We wilden niets liever dan dat de 20 van Alphen in 2021 gewoon doorgang kon vinden”, zei Ronald Verkade, voorzitter van de 20 van Alphen. “Het was dan ook een lastige beslissing.”

Een domper voor het bestuur, liefhebbers van hardlopen en Alphenaren die graag bij het evenement kijken. Maar er is nu een virtueel alternatief in het leven geroepen: ALPHEN RENT. Zo hebben Alphenaren ook in deze rare tijd een uitdaging. Op de dag van onze traditionele openingsklassieker (20 van Alphen) kan iedereen op zijn eigen moment, in zijn eigen tempo en vanaf zijn eigen voordeur, virtueel meedoen met deze run. Je kunt kiezen uit vier afstanden: 2 km, 5 km, 10 km en 20+1 km.

Hoe werkt het? Je schrijft je in, krijgt je startnummer thuisgestuurd en loopt op zondag 7 maart de gekozen afstand. Natuurlijk doe je dat veilig en volgens de richtlijnen. Je kunt jouw eigen parcours lopen, op het tempo zoals jij dat wil. Laat je prestatie zien op sociale media. De organisatie zorgt voor de aankleding en prijzen, jij voor je eigen prestatie.

Inschrijven? Dat kan hier.

Op de foto: een eerdere editie van de 20 van Alphen