Informatie A t/m Z


Voor toeschouwers en bewoners is het handig om op de hoogte te zijn van alle bijzonderheden rondom de 20 van Alphen. In het onderstaande overzicht treft u alle nuttige informatie op onderwerp en in alphabetische volgorde aan. Mochten er vragen of suggesties zijn aangaande ons evenement, dan kunt u ook altijd een e-mail sturen naar onze organisatie. Volg ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom de 20.

AFSLUITINGEN
Een overzicht van de afsluitingen is hier, te vinden. Van de betrokken wijken is een YouTube filmpje gemaakt waarin wordt uitgelegd welke straten worden afgesloten en op welke tijdstippen. Deze filmpjes zijn hier te vinden. 

BEREIKBAARHEID
Er kan gratis geparkeerd worden op slechts enkele honderden meters van het start/finish gebied.
Bekijk wel goed de informatie over de diverse afsluitingen. Ook vanaf het NS-station zijn alle locaties op loopafstand. Inwoners van Alphen aan den Rijn worden geadviseerd om zoveel als mogelijk op de fiets te komen. De bewaakte fietsenstalling in De Vest is geopend en gratis toegankelijk.

FACEBOOK
De organisatie maakt gebruik van een eigen Facebookaccount. Volg de Facebookpagina van de 20 van Alphen om op de hoogte van te blijven van al het nieuws, acties en bijzonderheden rondom de 20.

NA-INSCHRIJVING
Op 13 maart 2022 kan er vanaf 10.00 uur tot een uur voor aanvang van het betreffende onderdeel nog worden ingeschreven. De formulieren zijn op die dag bij de ingang van Theater Castellum te verkrijgen en in te vullen. De na-inschrijving vindt plaats bij de na-inschrijvingsbalie op de 1e etage in Theater Castellum, Rijnplein 1-3.

PACERS 20 KM PRESTATIE
Er zullen voor lopers die op de 20 KM behoefte hebben aan tempobegeleiding een aantal ‘pacers’
beschikbaar zijn. Zij zullen de volgende eindtijden gaan lopen:
• 1 uur 30 minuten
• 1 uur 35 minuten
• 1 uur 40 minuten
• 1 uur 45 minuten
• 1 uur 50 minuten
• 1 uur 55 minuten
• 2 uur
De pacers zijn te herkennen aan een ballon en een geel hesje met daarop de geplande eindtijd.

PARCOURS
Alle parcoursen lopen door en rond Alphen aan den Rijn en zijn volledig verhard. Het parcours van de 20 km is officieel gemeten door de Atletiekunie. Certificaat van meting is bij de organisatie aanwezig. Je kunt dus op exacte totaalafstanden vertrouwen.
Het parcours (de routes) kun je hier vinden.

PARKEREN
Het centrum van Alphen aan den Rijn is bereikbaar. Echter je zult rekening moeten houden met diverse afzettingen en omleidingen. Deze zijn via de overzichtskaart te vinden welke we enkele weken voor het evenement hier publiceren.

PRIJSUITREIKING PRESTATIELOPEN
Ook dit jaar is er weer een prijsuitreiking voor de 20 km wedstrijdloop en de prestatielopen van de 1 km, 2.5 km, 5 km, 10 km en 20 km (dit geldt niet voor de Blanksma Businessloop). Deze vindt plaats direct na de finish in het finishgebied en geldt voor de volgende categorieën:
• 1 t/m 3 meisjes / dames
• 1 t/m 3 jongens / heren
Hierbij geldt dat per looponderdeel de deelnemers die als nr. 1, 2 en 3 over de finish komen als winnaars worden beschouwd, ongeacht de geregistreerde bruto-/nettotijden.
De prijsuitreikingen vinden zo snel mogelijk na de finish van de eerste 3 heren/dames per afstand plaats in het finishgebied.

START EN FINISH
De start en finish van alle afstanden vinden plaats voor het gemeentehuis.

STARTNUMMERS
Alle deelnemers, ook scholen & verenigingen die zich tot en met 19 februari hebben ingeschreven krijgen de startnummers niet opgestuurd, maar moeten deze ophalen.

De startnummers zijn af te halen bij AAV`36, Sportpark de Bijlen, Sportlaan 6 te Alphen aan den Rijn op:
Vrijdag 10 maart van 16.00 uur – 20.00 uur
Zaterdag 12 maart van 10.00 uur – 16.00 uur

Er is hier voldoende gratis parkeergelegenheid.

Zondag 13 maart zijn de startnummers op te halen vanaf 10.00 uur bij de speciale balie in Theater Castellum op het Rijnplein 1-3, te Alphen aan den Rijn. Je ontvangt een startnummer ter bevestiging op de borst. Neem zelf veiligheidsspeldjes mee om je startnummer te bevestigen aan je loopshirt. Omvouwen van de reclame-uitingen op het startnummer is niet toegestaan.

STARTTIJDEN EN STARTPROCEDURE.
De 20 km wedstrijd- en prestatieloop start om 13.30 uur samen met de 20 km Blanksma Businessloop. Het oplopen naar de startplaatsen is duidelijk via borden aangegeven. Het opstellen voor de start gebeurt in verschillende vakken, die afgezet zijn met hekken. Toelating tot een vak vindt plaats aan de hand van je startnummer.
• in het eerste vak staan de uitgenodigde topatleten en -atletes,
• in het tweede vak staan de Atletiekunie wedstrijdatleten en atletes,
• in het derde vak staan de businesslopers/sters over 20 km,
• in het laatste vak staan de prestatielopers/sters over 20 km.

Afstandrecords
Er zal een extra premie zijn voor verbeteringen van de snelste tijd ooit in Alphen aan den Rijn op de 20 km:
• Mannen senioren: 56.51 Eshetu Wendimu (2007)
• Mannen masters: 1.02.56 Theo v/d Abbeel (2002)
• Vrouwen senioren:1.03.54 Lornah Kiplagat (2001)
• Vrouwen masters: 1.11.34 Anne van Schuppen (2002)


10 KM PRESTATIELOOP
De start van de 10 km prestatieloop is om 14.10 uur samen met de 10 km Blanksma Businessloop. Het oplopen van lopers/loopsters alsmede businesslopers/sters naar de startplaats is duidelijk via borden aangegeven. Het opstellen voor de start gebeurt in verschillende vakken, die afgezet zijn met hekken. Toelating tot een vak vindt plaats aan de hand van je startnummer.

De prestatielopers/sters over 10 km stellen zich op:
• In het eerste vak staan de businesslopers/sters over 10 km,
• In de vakken er achter de prestatielopers/sters over 10 km.

PRESTATIELOOP 2.5 KM EN 5 KM
De start van de 2.5 km prestatieloop is om 11:20 uur. Om 12.10 uur start de 5 km 4Sport prestatieloop samen met de 5 km Blanksma Businessloop.

1 KM ALPHENS.NL FAMILY RUN - VOOR ALLE LEEFTIJDEN
* 10.20 uur: 1e start van de 1 km Alphens.nl Family Run met startnummervlak BLAUW

* 10.50 uur: 2e start van de 1 km Alphens.nl Family Run met startnummervlak ROOD

Er zijn 2 startgroepen;
- de deelnemers met een BLAUW startnummervlak starten in de 1e groep om 10.20 uur
- de deelnemers met een ROOD startnummervlak in de 2e groep om 10.50 uur.

Let op: Zonder startnummer heeft men geen toegang tot het startvak. Geldt ook voor meelopende ouders, broers, etc.

Bij beide starts van de 1km Alphens.nl Family Run is er een prijsuitreiking. Deze vindt plaats direct na de finish in het finishgebied van de betreffende startgroep. Hierbij geldt dat de deelnemers (meisjes en jongens) t/m 12 jaar die als nr. 1, 2 en 3 over de finish komen als winnaars worden beschouwd, ongeacht de geregistreerde bruto-/nettotijden.

TIJDSLIMIET
Op de 20 km prestatie- en wedstrijdloop is er een tijdslimiet ingesteld van 2:30 uur. Op het 15 km-punt geldt een limiet van 1:45 uur. Na deze tijd word je via de kortste route naar de finish geleid.

TOILETTEN
Op diverse locaties zijn sanitaire voorzieningen aanwezig

UITSLAGEN
De voorlopige uitslagen zijn vanaf het moment van binnenkomst te zien op het internet. Enkele dagen na het evenement zal de definitieve uitslag vastgesteld worden. 

WARMING UP
De warming up is de 1 km Alphens.nl Family Run. Dit zal voor beide starts van deze loop van circa 9.50 - 10.30 uur gedaan worden. Dit zal gedaan worden voor het gemeentehuis bij start en finish. 

WEDSTRIJD- EN PRESTATIELOPEN
De wedstrijdloop over 20 km is uitsluitend bestemd voor wedstrijdlopers/sters, die in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie, dan wel aangesloten zijn bij een officiële bond in hun land. Aan de prestatieloop over 20 km mag iedereen deelnemen.

WIJ ZIEN U GRAAG BIJ DE 20 VAN ALPHEN OP 13 MAART 2022 IN ALPHEN AAN DEN RIJN!