Informatie A t/m Z


Voor toeschouwers en bewoners is het handig om op de hoogte te zijn van alle bijzonderheden rondom de 20 van Alphen. In het onderstaande overzicht treft u alle nuttige informatie op onderwerp en in alphabetische volgorde aan. Mochten er vragen of suggesties zijn aangaande ons evenement, dan kunt u ook altijd een e-mail sturen naar onze organisatie. Volg ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom de 20.

AFSLUITINGEN

Een overzicht van de afsluitingen wordt ruim voor het evenement hier gepubliceerd.

BEREIKBAARHEID

Er kan gratis geparkeerd worden op slechts enkele honderden meters van het start/finish gebied.
Bekijk wel goed de informatie over de diverse afsluitingen. Ook vanaf het NS-station zijn alle locaties op loopafstand. Inwoners van Alphen aan den Rijn worden geadviseerd om zoveel als mogelijk op de fiets te komen. De bewaakte fietsenstalling in De Vest is geopend en gratis toegankelijk.

FOTO'S 

Ook dit jaar worden weer foto's gemaakt van de deelnemers. De organisatie zal weer haar best doen om alle finsihfoto's gratis beschikbaar te stellen. Dit is afhankelijk van een sponsorschap. Alle foto’s zijn vanaf enkele dagen na 13 maart 2022 terug te vinden via de uitslagenpagina. 

FYSIOTHERAPIE EN MASSAGE 

Zoals bij vorige edities verzorgt Kruijdenberg centrum voor fysiotherapie en fysiofit ook dit jaar weer de deelnemers vlak voor de start en na afloop van zijn of haar 20 van Alphen. Kruijdenberg staat met maar liefst 10 behandelaars in het Theater Castellum om lopers te voorzien van een laatste behandeling. 

HERINNERINGEN 

Voor iedere deelnemer is er een 20 van Alphen medaille beschikbaar. Deze krijg je in het uitloopvak na de finish. 

KLEEDGELEGENHEID

Kleedgelegenheid is beschikbaar en wordt hier gepubliceerd wanneer de exacte locatie bekend is.

LEEFTIJDINDICATIE JEUGD M.B.T. DE AFSTANDEN

De 20 van Alphen krijgt regelmatig vragen over de leeftijd van deelname van jongeren aan onze afstanden. Wij hanteren hierbij het advies van de atletiekunie. Hardlopen en deelname aan loopevenementen op jongere leeftijd is verantwoord mits er een gedoceerde en gevarieerde trainingsopbouw is. De geadviseerde afstanden in het wedstrijdreglement van de atletiekunie zijn:

- geboren vanaf 2015 max 1.500m

- geboren in 2013 max 2.500m

- geboren in 2011/2010 max 4.000m

- geboren in 2009/2008 max 6.500m

Voor het deelnemen aan de 1 km Family Run adviseren wij een leeftijd vanaf 4 jaar

MEDISCHE VERZORGING 

Het Rode Kruis verleent, indien nodig, eerste hulp. Zij zijn aanwezig in het start-finish gebied en langs het parcours. 

NA-INSCHRIJVING
Op 13 maart 2022 kan er vanaf 09.30 uur tot een uur voor aanvang van het betreffende onderdeel nog worden ingeschreven. De exacte locatie van de inschrijvingsbalie wordt hier bekend gemaakt

PACERS 20 KM PRESTATIE
Er zullen voor lopers die op de 20 KM behoefte hebben aan tempobegeleiding een aantal ‘pacers’
beschikbaar zijn. Zij zullen de volgende eindtijden gaan lopen:
• 1 uur 30 minuten
• 1 uur 35 minuten
• 1 uur 40 minuten
• 1 uur 45 minuten
• 1 uur 50 minuten
• 1 uur 55 minuten
• 2 uur
De pacers zijn te herkennen aan een ballon en een geel hesje met daarop de geplande eindtijd.

PARCOURS
Alle parcoursen lopen door en rond Alphen aan den Rijn en zijn volledig verhard. Het parcours van de 20 km is officieel gemeten door de Atletiekunie. Certificaat van meting is bij de organisatie aanwezig. Je kunt dus op exacte totaalafstanden vertrouwen.

PARKEREN
Het centrum van Alphen aan den Rijn is bereikbaar. Echter je zult rekening moeten houden met diverse afzettingen en omleidingen. Deze zijn via de overzichtskaart te vinden welke we enkele weken voor het evenement hier publiceren.

PRIJSUITREIKING PRESTATIELOPEN

Ook dit jaar is er weer een prijsuitreiking voor de 20 km wedstrijdloop en alle prestatielopen van de 1 km, 2.5 km, 5 km, 10 km en 20 km. (dit geldt niet bij de Blanksma Businessloop). Deze vindt plaats direct na de finish in het finishgebied en geldt voor de volgende categorieën: 

  • 1 t/m 3 meisjes / dames 
  • 1 t/m 3 jongens / heren 

Hierbij geldt dat per looponderdeel de deelnemers die als nr. 1, 2 en 3 over de finish komen als winnaars worden beschouwd, ongeacht de geregistreerde bruto-/nettotijden.

De prijsuitreiking bij de 20 km wedstrijdloop vindt plaats direct na de finish in het finishgebied: 

  • 1 t/m 3 dames 
  • 1 t/m 3 heren

START EN FINISH
De start en finish locatie wordt hier gepubliceerd wanneer de exacte locatie bekend is.

STARTNUMMERS
Alle deelnemers, ook scholen & verenigingen die zich tot en met 19 februari hebben ingeschreven krijgen de startnummers niet opgestuurd, maar moeten deze ophalen.

De startnummers zijn af te halen bij AAV`36, Sportpark de Bijlen, Sportlaan 6 te Alphen aan den Rijn op:
Vrijdag 10 maart van 16.00 uur – 20.00 uur
Zaterdag 12 maart van 10.00 uur – 16.00 uur

Er is hier voldoende gratis parkeergelegenheid.

Zondag 13 maart zijn de startnummers op te halen vanaf 10.00 uur bij de speciale balie in Theater Castellum op het Rijnplein 1-3, te Alphen aan den Rijn. Je ontvangt een startnummer ter bevestiging op de borst. Neem zelf veiligheidsspeldjes mee om je startnummer te bevestigen aan je loopshirt. Omvouwen van de reclame-uitingen op het startnummer is niet toegestaan.

STARTTIJDEN EN STARTPROCEDURE.
De 20 km wedstrijd- en prestatieloop start om 13.30 uur samen met de 20 km Blanksma Businessloop. Het oplopen naar de startplaatsen is duidelijk via borden aangegeven. Het opstellen voor de start gebeurt in verschillende vakken, die afgezet zijn met hekken. Toelating tot een vak vindt plaats aan de hand van je startnummer.
• in het eerste vak staan de uitgenodigde topatleten en -atletes,
• in het tweede vak staan de Atletiekunie wedstrijdatleten en atletes,
• in het derde vak staan de businesslopers/sters over 20 km,
• in het laatste vak staan de prestatielopers/sters over 20 km.

Afstandrecords
Er zal een extra premie zijn voor verbeteringen van de snelste tijd ooit in Alphen aan den Rijn op de 20 km:
• Mannen senioren: 56.51 Eshetu Wendimu (2007)
• Mannen masters: 1.02.56 Theo v/d Abbeel (2002)
• Vrouwen senioren:1.03.54 Lornah Kiplagat (2001)
• Vrouwen masters: 1.11.34 Anne van Schuppen (2002)


10 KM PRESTATIELOOP
De start van de 10 km prestatieloop is om 14.10 uur samen met de 10 km Blanksma Businessloop. Het oplopen van lopers/loopsters alsmede businesslopers/sters naar de startplaats is duidelijk via borden aangegeven. Het opstellen voor de start gebeurt in verschillende vakken, die afgezet zijn met hekken. Toelating tot een vak vindt plaats aan de hand van je startnummer.

De prestatielopers/sters over 10 km stellen zich op:
• In het eerste vak staan de businesslopers/sters over 10 km,
• In de vakken er achter de prestatielopers/sters over 10 km.

PRESTATIELOOP 2.5 KM EN 5 KM
De start van de 2.5 km prestatieloop is om 11:20 uur. Om 12.10 uur start de 5 km prestatieloop samen met de 5 km Blanksma Businessloop.

1 KM ALPHENS.NL FAMILY RUN - VOOR ALLE LEEFTIJDEN
* 10.20 uur: 1e start van de 1 km Alphens.nl Family Run met startnummervlak BLAUW

* 10.50 uur: 2e start van de 1 km Alphens.nl Family Run met startnummervlak ROOD

Er zijn 2 startgroepen;
- de deelnemers met een BLAUW startnummervlak starten in de 1e groep om 10.20 uur
- de deelnemers met een ROOD startnummervlak in de 2e groep om 10.50 uur.

Let op: Zonder startnummer heeft men geen toegang tot het startvak. Geldt ook voor meelopende ouders, broers, etc.

Bij beide starts van de 1km Alphens.nl Family Run is er een prijsuitreiking. Deze vindt plaats direct na de finish in het finishgebied van de betreffende startgroep. Hierbij geldt dat de deelnemers (meisjes en jongens) t/m 12 jaar die als nr. 1, 2 en 3 over de finish komen als winnaars worden beschouwd, ongeacht de geregistreerde bruto-/nettotijden.

SOCIAL MEDIA

De organisatie heeft diverse accounts op social media. Volg de 20 van Alphen om op de hoogte van te blijven van al het nieuws, acties en bijzonderheden rondom het evenement. Ontmoet ook eenvoudig andere deelnemers van de 20 van Alphen via onze social media!

TIJDSLIMIET
Op de 20 km prestatie- en wedstrijdloop is er een tijdslimiet ingesteld van 2:30 uur. Op het 15 km-punt geldt een limiet van 1:45 uur. Na deze tijd word je via de kortste route naar de finish geleid.

TIJDWAARNEMING 

Dit jaar zullen alle deelnemers weer met een chip in het startnummer lopen. Van al deze afstanden zal dan ook een uitslag opgemaakt worden. Om er voor te zorgen dat jouw tijd goed geregistreerd wordt, dient het startnummer recht op de borst gedragen te worden. De RFID Tag is bevestigd op het startnummer en wordt beschermd door een foamlaagje. Dit foamlaagje moet u NIET verwijderen. De enige handeling die de deelnemer moet verrichten is het opspelden van zijn/haar startnummer op de borst. Dit betekent dat u geen schoenveter chip nodig heeft.

Let op! deelnemers aan de 20 km wedstrijdloop krijgen twee startnummers. Het nummer met de chip dient op de borst bevestigd te worden. Het is niet toegestaan het nummer om te vouwen. Het heeft de voorkeur het startnummer met spelden te bevestigen aan het shirt. Lopen met een flexibele band rondom je middel waaraan het startnummer is bevestigd is niet wenselijk. Op de achterzijde van het startnummer tref je een medisch paspoort aan. Dit is bijzonder handig voor hulpverleners mocht je onverhoopt iets overkomen. Het startnummer met chip hoeft niet ingeleverd te worden na de finish, maar kun je gewoon behouden (zie ook ‘UITSLAGEN’).

TOILETTEN
Op diverse locaties zijn sanitaire voorzieningen aanwezig

UITSLAGEN
De voorlopige uitslagen zijn vanaf het moment van binnenkomst te zien op het internet. Enkele dagen na het evenement zal de definitieve uitslag vastgesteld worden. 

WARMING UP
De warming up is de 1 km Alphens.nl Family Run. Dit zal voor beide starts van deze loop van circa 9.50 - 10.30 uur gedaan worden. Dit zal gedaan worden voor het gemeentehuis bij start en finish. 

WEDSTRIJD- EN PRESTATIELOPEN
De wedstrijdloop over 20 km is uitsluitend bestemd voor wedstrijdlopers/sters, die in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie, dan wel aangesloten zijn bij een officiële bond in hun land. Aan de prestatieloop over 20 km mag iedereen deelnemen.

WIJ ZIEN U GRAAG BIJ DE 20 VAN ALPHEN OP 13 MAART 2022 IN ALPHEN AAN DEN RIJN!