Deelnemers 20 van Alphen


Dé Openingsklassieker van Nederland

De 20 van Alphen is Dé Openingsklassieker van het Nederlandse hardloopseizoen. En op 4 maart 2018 houden wij onze 53e editie! Niet voor niets is de 20 van Alphen al zo vele jaren het leukste hardloopevenement van de regio. Wat voor soort hardloper je ook bent, bij de 20 van Alphen telt iedere prestatie. De 20 van Alphen is van en voor iedereen.

De 20 van Alphen vormt al jaren de eerste officiële wegwedstrijdloop van de atletiekunie. Daarnaast heeft het evenement diverse prestatielopen over verschillende afstanden. De 20 kilometerloop is uniek in Nederland en vormt de ideale trainingsloop voor diverse voorjaarsmarathons.

De Family Run is één van de grootste lopen voor de jongste hardlopers onder ons én hun familie. Veel scholen en verenigingen doen ieder jaar mee aan de Family Run.

De Businessloop is erg bekend waardoor de deelnemende bedrijven kunnen rekenen op een hoop exposure. Steeds meer bedrijven weten ons evenement te vinden.

Wanneer het startschot van de 20 van Alphen klinkt, klinkt het startschot voor heel hardlopend Nederland. De officiële voorjaardswedstrijden op de weg gaan weer van start. Na de gure wintermaanden staat de lente bijna voor de deur. 

Bij de 20 is het dan ook altijd afwachten wat het weer gaat doen. We kennen edities in de heerlijke vroege warmte van de lente, we kennen legendarische edities waar de deelnemers de regen niet schroomden en we hebben zelfs witte edities gekend. Maar wat voor editie ook wordt: we mogen als hardloper weer naar buiten en onze prestaties laten zien tijdens dé openingsklassieker van Nederland. Zorg dus dat je er bij bent en schrijf je in. 

Met elkaar maken we er op 4 maart 2018 weer een echt hardloopfeest van!