Belangrijke informatie


AFSLUITINGEN  
Een overzicht van de noodzakelijke afsluitingen tijdens de 20 van Alphen 2022 is t.z.t. hier te vinden. Bij het vergroten van de plattegrond wordt meer detail getoond en zijn de afsluitingen en de tijden van de afsluiting zeer duidelijk te zien. Van de betrokken wijken is een YouTube filmpje gemaakt waarin wordt uitgelegd welke straten worden afgesloten en op welke tijdstippen. Deze filmpjes zijn hier te vinden . 

BEREIKBAARHEID 
Er kan gratis geparkeerd worden op slechts enkele honderden meters van het start/finish gebied. Bekijk wel goed de informatie over de diverse afsluitingen. Ook vanaf het NS-station zijn alle locaties op loopafstand. Deelnemers uit Alphen aan den Rijn worden geadviseerd om zoveel als mogelijk op de fiets te komen. De bewaakte fietsenstalling in De Vest is geopend en gratis toegankelijk. Er kan gratis geparkeerd worden op korte afstand van het start/finish gebied. Vanaf de ring Alphen aan den Rijn kun je de diverse parkeergelegenheden vinden door de bordjes "20 van Alphen" te volgen. Er is voldoende parkeergelegenheid. Alle locaties bevinden zich op loopafstand van het station NS. 

FOTO'S 
Ook dit jaar worden weer foto's gemaakt van de deelnemers. De organisatie zal weer haar best doen om alle finsihfoto's gratis beschikbaar te stellen. Dit is afhankelijk van een sponsorschap. Alle foto’s zijn vanaf enkele dagen na 13 maart 2022 terug te vinden via de uitslagenpagina. 

FYSIOTHERAPIE EN MASSAGE 
Zoals bij vorige edities verzorgt Kruijdenberg centrum voor fysiotherapie en fysiofit ook dit jaar weer de deelnemers vlak voor de start en na afloop van zijn of haar 20 van Alphen. Kruijdenberg staat met maar liefst 10 behandelaars in het Theater Castellum om lopers te voorzien van een laatste behandeling. 

HERINNERINGEN 
Voor iedere deelnemer is er een 20 van Alphen medaille beschikbaar. Deze krijg je in het uitloopvak na de finish. 

KLEEDGELEGENHEID
De kleedgelegenheid bevindt zich in Theater Castellum, Rijnplein 1-3. Op deze locatie kun je tevens je bezittingen in bewaring geven. De organisatie is niet verantwoordelijk voor het zoekraken van en/of beschadiging aan jouw bezittingen. Er is geen gelegenheid tot douchen.

LEEFTIJDINDICATIE JEUGD M.B.T. DE AFSTANDEN
De 20 van Alphen krijgt regelmatig vragen over de leeftijd van deelname van jongeren aan onze afstanden. Wij hanteren hierbij het advies van de atletiekunie. Hardlopen en deelname aan loopevenementen op jongere leeftijd is verantwoord mits er een gedoceerde en gevarieerde trainingsopbouw is. De geadviseerde afstanden in het wedstrijdreglement van de atletiekunie zijn:

- geboren vanaf 2015 max 1.500m
- geboren in 2013 max 2.500m
- geboren in 2011/2010 max 4.000m
- geboren in 2009/2008 max 6.500m

Voor het deelnemen aan de 1 km Family Run adviseren wij een leeftijd vanaf 4 jaar

MEDISCHE VERZORGING 
Het Rode Kruis verleent, indien nodig, eerste hulp. Zij zijn aanwezig in het start-finish gebied en langs het parcours. 

NA-INSCHRIJVING 
Op 13 maart 2022 kan er vanaf 10.00 uur tot een uur voor aanvang van het betreffende onderdeel nog worden ingeschreven. De formulieren zijn op die dag bij de kraam voor Theater Castellum te verkrijgen en in te vullen. De na-inschrijving vindt plaats bij de na-inschrijvingsbalie op de 1e etage in Theater Castellum, Rijnplein 1-3. Het inschrijfgeld kan contant en per pin voldaan worden.

PACERS 20 KM PRESTATIE 
Er zullen voor lopers die op de 20 KM behoefte hebben aan tempobegeleiding een aantal ‘pacers’ beschikbaar zijn. Zij zullen de volgende eindtijden gaan lopen: 
• 1 uur 30 minuten 
• 1 uur 35 minuten 
• 1 uur 40 minuten 
• 1 uur 45 minuten 
• 1 uur 50 minuten 
• 1 uur 55 minuten 
• 2 uur 

De pacers zijn te herkennen aan een ballon met daarop de geplande eindtijd. Tevens zijn zij te herkennen aan een geel hesje. 

PARCOURS 
Alle parcoursen lopen door en rond Alphen aan den Rijn en zijn volledig verhard. Het parcours van de 20 km is officieel gemeten door de Atletiekunie. Certificaat van meting is bij de organisatie aanwezig. Je kunt dus op exacte totaalafstanden vertrouwen. De routes van alle afstanden kun je vinden bij het onderdeel Programma, afstanden & parcours

PRIJSUITREIKING 
Ook dit jaar is er weer een prijsuitreiking voor de 20 km wedstrijdloop en alle prestatielopen van de 1 km, 2.5 km, 5 km, 10 km en 20 km. (dit geldt niet bij de Blanksma Businessloop). Deze vindt plaats direct na de finish in het finishgebied en geldt voor de volgende categorieën: 
• 1 t/m 3 meisjes / dames 
• 1 t/m 3 jongens / heren 

Hierbij geldt dat per looponderdeel de deelnemers die als nr. 1, 2 en 3 over de finish komen als winnaars worden beschouwd, ongeacht de geregistreerde bruto-/nettotijden.

De prijsuitreiking bij de 20 km wedstrijdloop vindt plaats direct na de finish in het finishgebied: 
• 1 t/m 3 dames 
• 1 t/m 3 heren

Afstandrecords 
Er zal een extra premie zijn voor verbeteringen van de snelste tijd ooit in Alphen aan den Rijn op de 20 km: 
• Mannen senioren: 56.52 Eshetu Wendimu (2007) 
• Mannen masters: 1.02.56 Theo v/d Abbeel (2002) 
• Vrouwen senioren:1.03.54 Lornah Kiplagat (2001) 
• Vrouwen masters: 1.11.34 Anne van Schuppen (2002)

SOCIAL MEDIA
De organisatie heeft diverse accounts op social media. Volg de 20 van Alphen om op de hoogte van te blijven van al het nieuws, acties en bijzonderheden rondom het evenement. Ontmoet ook eenvoudig andere deelnemers van de 20 van Alphen via onze social media!

TIJDSLIMIET 
Op de 20 km prestatie- en wedstrijdloop is er een tijdslimiet ingesteld van 2:30 uur. Op het 15 km-punt geldt een limiet van 1:45 uur. Na deze tijd word je via de kortste route naar de finish geleid. 

TIJDWAARNEMING 
Dit jaar zullen alle deelnemers weer met een chip in het startnummer lopen. Van al deze afstanden zal dan ook een uitslag opgemaakt worden. Om er voor te zorgen dat jouw tijd goed geregistreerd wordt, dient het startnummer recht op de borst gedragen te worden. De RFID Tag is bevestigd op het startnummer en wordt beschermd door een foamlaagje. Dit foamlaagje moet u NIET verwijderen. De enige handeling die de deelnemer moet verrichten is het opspelden van zijn/haar startnummer op de borst. Dit betekent dat u geen schoenveter chip nodig heeft. Let op! deelnemers aan de 20 km wedstrijdloop krijgen twee startnummers. Het nummer met de chip dient op de borst bevestigd te worden. Het is niet toegestaan het nummer om te vouwen. Het heeft de voorkeur het startnummer met spelden te bevestigen aan het shirt. Lopen met een flexibele band rondom je middel waaraan het startnummer is bevestigd is niet wenselijk. Op de achterzijde van het startnummer tref je een medisch paspoort aan. Dit is bijzonder handig voor hulpverleners mocht je onverhoopt iets overkomen. Het startnummer met chip hoeft niet ingeleverd te worden na de finish, maar kun je gewoon behouden (zie ook ‘UITSLAGEN’). 

TOILETTEN 
Op diverse locaties zijn sanitaire voorzieningen aanwezig 

UITSLAGEN 
De voorlopige uitslagen zijn vanaf het moment van binnenkomst te zien op het internet. Enkele dagen na het evenement zal de definitieve uitslag vastgesteld worden.

WARMING UP 
De warming up voor de 1 km Alphens.nl Family Run wordt ook dit jaar weer door 4Sport georganiseerd. Dit zal voor beide starts van deze loop van cica 9.50 - 10.30 uur gedaan worden. De warming up zal plaatsvinden voor het gemeentehuis bij start en finish. 

WEDSTRIJDSECRETARIAAT 
Het wedstrijdsecretariaat bevindt zich op 13 maart in Theater Castellum Rijnplein 1-3. Indien je vragen hebt over de ontvangen nummers, dan kun je hier terecht. Als jij je al ingeschreven hebt en je wilt de afstand wijzigen dan kan dit door een mail te sturen naar inschrijven@20vanalphen.nl

WEDSTRIJD- EN PRESTATIELOPEN 
De wedstrijdloop over 20 km is uitsluitend bestemd voor wedstrijdlopers/sters, die in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie, dan wel aangesloten zijn bij een officiële bond in hun land. Aan de prestatieloop over 20 km en de andere afstanden mag iedereen deelnemen.

Starttijd en startprocedure. (onder voorbehoud) 
De start van de 20 km wedstrijd- en prestatieloop is om: 13.30 uur samen met de 20 km businessloop. Het oplopen naar de startplaatsen is duidelijk via borden aangegeven. Het opstellen voor de start gebeurt in verschillende vakken, die afgezet zijn met hekken. Toelating tot een vak vindt 
plaats aan de hand van je startnummer. 
• in het eerste vak staan de uitgenodigde topatleten en -atletes, 
• in het tweede vak staan de Atletiekunie wedstrijdatleten en atletes, 
• in het derde vak staan de businesslopers/sters over 20 km, 
• in het laatste vak staan de prestatielopers/sters over 20 km. 

Volg de aanwijzingen op die de organisatie je geeft.