Afstanden & Parcours


De 20 van Alphen kent verschillende afstanden die voor ieder soort hardloper een uitdaging vormen. Onze afstanden zijn:

  • Alphens.nl FamilyRun 1km
  • Archeon prestatieloop 2.5 km
  • Prestatieloop 5 km
  • Berntsen Mulder 10 km prestatieloop
  • Dé 20 van Alphen wedstrijd- en prestatieloop
  • De Blanksma Businessloop 5, 10 en 20 km

Iedere afstand loopt door en rondom Alphen aan den Rijn, dwars door het prachtige Groene Hart op volledig verharde wegen. Het parcours van de 20 km van de 20 van Alphen is officieel gemeten door de Atletiek Unie. Het certificaat van meting is bij de organisatie aanwezig. Je kunt dus op exacte totaal afstanden vertrouwen.

Het parcours voor de editie 2018 wordt aangepast i.v.m aanpassingen in het Zegerslootgebied en bij het gemeentehuis. Zodra de aangepaste routes definitief zijn zullen wij deze publiceren.

Check hier het filmpje wat Berntsen Mulder Advocaten heeft gemaakt naar aanleiding van hun sponsorschap voor de 10 KM Prestatieloop: 

Op dit moment werken wij hard aan nieuwe routes waardoor deze helaas nog niet bekend zijn.

Het parcours van de editie 2018 zal mede i.v.m. aanpassingen in het Zegerslootgebied en bij het gemeentehuis gewijzigd worden. Hierbij proberen wij zoveel mogelijk aan de wensen van de lopers te voldoen. Zo zullen wij bij het samenkomen van de 10 en 20 km tot aan de finish gescheiden banen creëren, waardoor de lopers van deze afstanden bij de laatste km`s geen hinder van elkaar ondervinden.

Op dit moment zijn wij druk bezig om de nieuwe routes in te richten. Zodra de routes definitief zijn publiceren wij deze zo spoedig mogelijk op onze website. Houd hiervoor ook onze nieuwsbriefberichten in de gaten.

De lopers kunnen uiteraard ook in 2018 weer volop genieten van het Groene Hart. De 20 van Alphen is nu éénmaal het grootste hardloopevenement van het Groene Hart.
 
Binnenkort zullen hier de routes bekend worden gemaakt.